avdel_valkommen.jpg

Lunds domkyrka

Lunds domkyrka har fascinerat besökare sedan 1100-talet. Välkommen på ett besök – i verkligheten eller här via nätet.

En levande kyrka med dagliga gudstjänster. En av Sveriges främsta sevärdheter och mest älskade byggnader. Det är inte så märkligt att Lunds domkyrka besöks av 700 000 människor och över 90 000 personer firar gudstjänst här varje år. Lunds domkyrka har fått toppbetyget tre stjärnor av Guide Michelins turistguide Green Guide och har utsetts till ett av Sveriges sju underverk av Vetenskapsradions lyssnare.

I snart 900 år har människor samlats i Lunds domkyrka i samband med livets olika skiftningar. Domkyrkans murar rymmer din och andras glädje, tacksamhet, saknad, oro, sorg, kärlek… Ljusbärarna är fulla av böner genom de tända ljusen, förbönsböckerna är fulltecknade av människors vädjan om förbön. Hit kommer människor för stillhet, utmaning, vila, krafthämtning, inspiration och utveckling. Välkommen du också!

Som förberedelse inför besöket kan du ladda ned Domkyrkans officiella iPhone app (sök efter Lunds domkyrka i AppStore). På plats i kyrkan kan du även köpa foldrar och skrifter av olika slag om kyrkan.

Domkyrkans eget museum
Med entré via Historiska museet kan du besöka Domkyrkans eget museum. Se kärleksbrev och fusklappar hittade i kyrkan.

Aktuella gudstjänster och konserter
All information om kommande gudstjänster och konserter hittar du i vårt kalendarium.

För dig som leder en grupp
För dig som planerar ett besök i Domkyrkan tillsammans med en grupp har vi samlat lite praktisk information här.

Vad vill du veta om Domkyrkan?
Har du undrat något om Lunds domkyrka? Ställ din fråga och få svar direkt här på hemsidan.