livets_nagonstansborton.jpg

Någonstans bortom universums horisont

Någonstans bortom universums horisont finns en riktning som kallas Södra korset. Den är en enorm ström som passerar genom universum och sveper med sig allt, jorden, vintergatan och galaxerna.

Allt rör sig genom rymden i den här riktningen mot en punkt som kallas Stora infångaren. Här förenas allt. I stort och smått verkar allt som existerar vara på det här sättet. Det finns naturligt i allt skapat att dras med i denna riktning, inget kan stå emot det. På Jorden kan vi se det i kretsloppet av årstider, men även i kärleken mellan oss människor, vi vill höra ihop. När vi älskar landar den där enorma strömmen i våra hjärtan. Det fantastiska är att när två människor älskar varandra kommer de inte bara varandra nära utan också Gud, den stora infångaren.

Att gifta sig är att säga ja till ett liv tillsammans. Vigseln har juridiska konsekvenser, men framför allt är den en gudomlig gåva. Den rymmer personliga löften, bön för de nygifta och Guds välsignelse. En dag för insidan med vackra yttre ramar.