livets_nagonstansborton.jpg

Någonstans bortom universums horisont

Någonstans bortom universums horisont finns en riktning som kallas Södra korset. Den är en enorm ström som passerar genom universum och sveper med sig allt, jorden, vintergatan och galaxerna.

Allt rör sig genom rymden i den här riktningen mot en punkt som kallas Stora infångaren. Här förenas allt. I stort och smått verkar allt som existerar vara på det här sättet. Det finns naturligt i allt skapat att dras med i denna riktning, inget kan stå emot det. På Jorden kan vi se det i kretsloppet av årstider, men även i kärleken mellan oss människor, vi vill höra ihop. När vi älskar landar den där enorma strömmen i våra hjärtan. Det fantastiska är att när två människor älskar varandra kommer de inte bara varandra nära utan också Gud, den stora infångaren.

kärlek

Att gifta sig är att säga ja till ett liv tillsammans. Vigseln har juridiska konsekvenser, men framför allt är den en gudomlig gåva. Den rymmer personliga löften, bön för de nygifta och Guds välsignelse. En dag för insidan med vackra yttre ramar.

Kvinnor som älskar kvinnor, män och kvinnor som älskar varandra, män som älskar varandra, alla par kan gifta sig i Lunds domkyrka. Svenska kyrkan viger sedan 2009 även samkönade par, något vi är stolta över. Svenska kyrkan vill stödja och välsigna trofasta relationer, både vad gäller par med samma kön och par med olika kön.
Kärleken är till för alla!

Mer om detta finns att läsa på Svenska kyrkans webbplats.