Hard Rain på Domkyrkoplatsen

Den 12-26 maj hålls för första gången hållbarhetsfestivalen PLANET LUND. Festivalens hjärta blir Domkyrkoplatsen, där den fantastiska fotoutställningen Hard Rain: Whole Earth? visas gratis och utomhus under hela festivalen.

Planet Lund är en helt ny festival och en uppvisning av Lunds stora bredd av engagemang, kunskap och vilja att förändra – lokalt och globalt. Festivalen handlar om vår vardag och vår framtid. Här ser du ett axplock av vad som händer under festivalen. Hela programmet hittar du på PLANET LUNDS webbplats.

Klockan 11.45-13.00 invigs PLANET LUND på Domkyrkoplatsen. Kom och var med när Planet Lund öppnar. Invigning av utställningen Hard Rain: Whole Earth? Även World Fairtrade Day, talare, kör och dansande flashmob.

Den 14 maj kl 12.00-13.30 är det tyst meditation mitt i staden i Liberiets övre sal. Var finner vi vägen till ett hållbart liv? Kan meditation vara din väg? Här får nybörjare introduktion kl. 12.00 i Domkyrkoförsamlingens regi. De vana börjar kl 12.30.

Den 15 maj klockan 17.15 blir det ett samtal i Domkyrkoforum kring temat Klimatfrågan – en andlig fråga? Vi talar om andlighet, klimat och kropp. Medverkande är Torrid Bengtsson, handläggare för hållbarhetsfrågor, Anders Nylander, arkitekt och energiexpert och Lena Sjöstrand, domkyrkokaplan.

Den 15 och 22 maj är {Det trodde du inte} Svenska kyrkan i Lunds studentprojekt, medarrangörer till filmvisningar på Kino av PlanEat och In Transition 2.0.  Efteråt blir det fika och samtal på Domkyrkoforum.

Välkommen!

Denna artikel har inga kommentarer.