Mässa på en lastpall

2012-05-19 04:48 av | Lämna kommentar

Denna morgon vaknade vi i Mörrum. Vandringen hit gick omväxlande längs landsväg och mindre skogsvägar. Just denna dag när det faktiskt regnade lite fanns inget kyrka att söka skydd i för att fira den dagliga mässan. En lastpall och några stubbar blev altare och sittplatser och där bröts brödet och vinet delades. När mässan firas vid vägkanten och helt vardagliga platser förvandlas till altarplatser påminns vi om att så nära är Jesus i varje steg vi tar.

Idag ska vi vandra söderut till Elleholms kyrka som på medeltiden låg vid den nu försvunna staden och borgen Elleholm som en gång var Lunds ärkebiskops borg. Sedan söker vi oss österut med Carl Gustafs kyrka i Karlshamn som mål. Välkomna att vandra med eller möta oss längs vägen. Vill du veta var vi befinner oss kan du smsa 0734 485864 eller ringa 046 358764 och tala in ett meddelande så ringer vi upp i en vandringspaus. Du kan också se fler bilder från vår vandring på www.facebook.se/pilgrimsvagen.
Pax et bonum! Frid och allt gott!

Anna Alebo
pilgrimspräst

Denna artikel har inga kommentarer.