Vår och konfirmation

2012-05-03 12:19 av | Lämna kommentar

Ja snart är det dags för ännu en konfirmandgrupp i de 24 Äventyren att få vara med om kulmen på sin konfirmandtid, den mäktiga känslan som det är att få konfirmeras i Lunds Domkyrka. Söndagen den 6 maj kl. 11.00 ska 26st ungdomar få ta ett stort steg i sitt kyrkliga liv. Konfirmationen är en dag med mycket glädje men också en del tårar, för på sätt och viss är det slutet på en gemenskap som konfirmanderna fått vara del av i nästan ett år nu. Självklart är det dock inte slutet heller, för lagom till att hösten nalkas blir alla konfirmanderna tillfrågade om de vill vara med som ledare till hösten och hjälpa en ny grupp konfirmander att få uppleva samma resa.

Denna vecka står konfirmandernas redovisning i fokus och den ska få finslipas och repeteras så att den sitter som ett smäck på söndag. För er som följt oss under tidigare år så vet ni att konfirmandernas redovisningar är något vi alltid varit väldigt stolta över, här ger vi konfirmanderna en möjlighet att prata om sin konfirmandtid och den tro de utforskat och kanske landat i på ett sätt som är deras eget och som oftast innehåller båda skådespel och musik, allt framfört och skapat av konfirmanderna själva. För oss ska redovisning vara en möjlighet för föräldrar, släktingar, vänner och andra anhöriga till konfirmanden att kunna få en inblick i den resa som konfirmanden gjort, utan att ta för givet att åhörarna är kunniga i den kyrkliga traditionen, på så sätt gör vi det till en kul sak för både åhörare och konfirmanderna. Samtidigt tycker vi att det är viktigt att vi alltid kan koppla budskapet i redovisning till det som konfirmationen handlar om, att få leva och växa i ett kristet sammanhang och få en chans att hitta en relation till Gud. Idén planterades redan på konfirmandernas helgläger i Åhus som vi hade förra månaden (mars).

Årets tema kommer att bli filmtrailers, och är du nyfiken på hur det kommer att gå till i praktiken så kom och delta i mässan på söndag, alla är självklart välkomna att vara med och fira ungdomarna. Konfirmationen börjar kl. 11.00 men kom gärna lite tidigare så har ni chans till goda platser, kyrkan har en tendens att bli fullpackad när det är konfirmation.

Denna vecka har vi också haft tid för lite ledarhäng, vi ledare i 24 Äventyren hade tillsammans en dag där vi dels diskuterade den kommande sommarkonfirmandtiden, men även gav oss tid att umgås och ha det trevligt tillsammans. Vi tycker det är viktigt att få tid att träffas och umgås även utanför konfirmandsammanhanget, då det även är viktigt att komma ihåg att vi ledare faktiskt har väldigt trevligt tillsammans.

Och på tal om sommaren följs vårkonfirmationen som bekant av en ny konfirmandgrupp som ska på ett sommarläger tillsammans. Deras konfirmandtid börjar på allvar först i juni, även om de redan fått tid att träffas ett par träffar under vintern och våren. Det händer med andra ord mycket i 24 Äventyrens värld, som sig bör.

Allt väl i sommarsolen!
/Patrik Kristiansson

Denna artikel har inga kommentarer.